---

En fridfull jul!

För ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Far, Fridsfurste. (Jes 9:6)

---

Största nyårslägret någonsin

Många har firat nyår på Strandhem genom åren men aldrig 345 personer samtidigt. 

"Passion för People" är ELUs och Credos gemensamma nyårsläger som i år arrangeras på Strandhem. För att alla ska rymmas kommer möten hållas på Solängskolan. Ungdomsläger i detta format har vi inte varit i närheten av tidigare, inte ens Puls på sommaren har samlat så många deltagare. 

Var med och be för arrangemanget och att många 9:or och gymnasister ska får möta Jesus på ett personligt sätt under de fem lägerdagarna. 

 

 

---

Det händer 2018

Boka gärna in Strandhems program 2018. Nya bibeldagar, Seniorakademin, barnläger och Öppna föreläsningar vänder sig till breda grupper med bra program. Titta i vår kalender så hittar du talare som Peter Halldorf, Stefan Gustavsson, Daniel Johansson, Eskil Hofverberg och många fler.

Välkommen!

---

Julgåvor önskas...

När årsbladet snart ska vändas ser vi tillbaka på mycket förnyelse. Köket har lyftes med förråd, frysrum och varuintag. Vi har fått nytt sophus och välbehövlig renovering av elevernas gemenskapsutrymme i Backebo. 

Tittar vi på gäster ser vi ofta glada människor med nöjda miner. Tittar vi på konfirmander blir vi själva spralliga. Tittar vi på personalstyrkan har vi sett arbetsglädje men ibland uppblandat med slit och trötthet. Tittar på bibelskolans elever ser vi Guds verk i deras liv på ett sett som griper oss med tacksamhet och glädje. Bland våra ideella arbetare och understödjare ser vi eldsjälar som betyder mer än många kan ana. Tittar vi i räkenskaperna ser vi tyvärr betydande underskott - rekordstort! Det finns mycket vi skulle kunna stirra oss blinda på.

Men om vi i slutet av året ser barnet i krubban och hör evangeliet om frid ifrån Gud till en värld som annars skulle gå förlorad - då får vi perspektiv. Vi ser att han har varit hos oss hela året. Han har varit vår ständiga gäst. Han har försörjt oss med både inre motivation och lagt yttre omständigheter till rätta. Allt vi har fått se detta år är en gåva från Jesus och nu ser vi fram emot att fira hans födelsedagsfest!

Som så många andra jubilarer skriver han gärna: Istället för presenter - ge en gåva till Strandhems missionsarbete!

PlusGiro: 36 98 24-8
BankGiro: 794-8110

Swish: 123 073 02 91

---

Kalkonmiddag till 50 gäster - under strömavbrott

Strandhems kök har vanligtvis inga problem med att bjuda stora grupper på en fantastisk kalkonmiddag. Det kan vi uppenbarligen även om strömmen går...

10 november väntades 50 hungriga matgäster när vår kökschef Tereza fick en känsla av att hon borde förbereda köttet och grönsakerna i lite bättre tid än vanligt. Även såsen kom tidigt på spisen och allt kändes bra - ända tills det blev mörkt och köksmaskinerna tysta en timme innan gästerna kom.

Gästerna kom - men inte strömmen.

Handlingskraftig personal tog varsin stor potatisgryta och körde till släktingar i byn som hade ström och en gasolplatta letades fram för att få såsen klar. Övriga tillbehör höll sig varmt på eftervärme i skåpen. 

Alla gäster fick mat i tid och berömde den. De kommenterade den mysiga atmosfären med så många levande ljus - ovetandes om vad som hänt i kulisserna ända fram till slutet av måltiden.

 

---

Gäster berättar

Jag försöker som regel avsätta några dagar på våren och några på hösten när jag helt byter miljö och bara är stilla inför Gud. Det är oftast både välbehövligt och välgörande att varva ner och hitta fokus i Guds närhet, i Hans ord och i Hans natur. På Strandhem är det lätt att göra allt detta. Miljön är fridfull och varm och det märks att det är en plats där många böner har betts genom åren. Man vill helt enkelt inte åka härifrån. Jag bokar gärna in mig på Strandhem både höst och vår. Dessutom är maten jättegod och bokhandeln en pärla! (Karin Tängermark, Lund)

En bibelskolelev skriver:

Här får jag lära känna Jesus, mig själv, nya vänner och min Bibel på en helt ny nivå. Jag är så tacksam för året på Strandhem! (Johannes Elfblad)

---

Med allt Herren gett oss vill vi stämma in i änglarnas lovsång vid Betlehems ängar: "Är vare Gud i höjden och frid på jorden, till människor hans välbehag". (Luk 2:13)

Varma julhälsningar från all Strandhems personal

genom Daniel Engelbrekt

---