Från läsåret 2023-2024

Lukas Strömkvist och Filippa Sandqvist berättar.

Ebbe Kollberg och Emma Appell berättar.

Från läsåret 2022-2023

Vilma Grimberg och Amanda Olsson berättar.

Alva Sjödahl och Hilma Nilsson berättar.

Från läsåret 2021-2022

Från läsåret 2020-2021

Från läsåret 2019-2020

Tidigare läsår

Har gett mig så mycket mer

Året på Strandhem har gett mig så mycket mer än jag vågade tro. Det Gud har visat mig är hur han bär genom allt och kan använda allt för att sprida sitt budskap.

Garbriella Westholm, Göteborg

Helande i det inre

Strandhem har hjälpt mig att se Guds storhet genom den uppriktiga undervisningen som erbjuds. Gemenskapen har fått innebära helande i mitt inre och själavården har hjälpt mig till en sundare självbild.

Patric Hultman, Bara

Djupdykning

För mig är bibelskolan glädje, gemenskap och utmaning. En plats där jag får möjlighet att utvecklas och djupdyka i tron, kunskap och relation till både Gud och människor.

Sara Nilsson, Hjälmseryd

Det bästa jag upplevt i hela mitt liv

Det var i slutet av sommaren, fem dagar innan bibelskolan skullDecember 2013 154e starta, som jag skrev ett mail till kursföreståndaren och förklarade varför jag ville gå på bibelskolan. Vi hade ett bra samtal dagen efter och jag var varmt välkommen till ett år på Strandhem, som sedan skulle visa sig vara det bästa jag upplevt i hela mitt liv.

Till en början var jag skeptisk till att det här skulle bli något som jag inte varit med om tidigare på läger, konfirmation etc. Det speglade även mitt sätt i hur jag behandlade mina klasskompisar och min inställning till Bibeln.

Gud förändrade den här tråkiga attityden på ett sätt som bara Han kan. Det började med vår missionsresa till Moldavien som jag först tänkt avböja. Efter mycket bön, tänkande och samtal fick jag ändå ett lugn i att åka och Gud var verkligen med oss hela resan och berörde oss var och en på sitt sätt.
Året fortsatte och för varje vecka fick jag med mig något nytt som jag tidigare inte tänkt på. Jag vill slå ett extra slag för själavårdssamtalen där alla erbjuds att får prata med en av Strandhems själavårdare om sådant som man kanske aldrig vågat prata om tidigare. Det är verkligen guld värt att få visa sig sårbar inför Gud och be tillsammans.

Mitt år på Strandhems Bibel & lärjungaskola har haft absolut störst betydelse för min relation med Gud. Jag är så tacksam och glad för att just du också har möjligheten till att få uppleva det jag fick genom Strandhem. Våga lita på Jesus och följa Hans väg.

Simon Priebe, Kristianstad

Ett år av växt

Det är mäktigt att se vad Gud kan göra när man ställer sig till förfogande för honom. Det är ett perfekt tillfälle för ett år av växt, fördjupning, vandring i tro, relation, kunskap och gemenskap med Herren.

Carl Vilhelm Boström, Ängelholm

Mitt bästa år!

Mitt år på Strandhem var helt klart ett av mina bästa år. Visst  var det svårt i vissa perioder, men det är en plats där vi fick tid och utrymme att kämpa med olika frågor, stora som små, allt från familj till konsumtion och Guds kärlek.
Det som betyder mest från Strandhem är dock hur mycket Gud har visat att jag är högt skattad och älskad av honom. Det spelar ingen roll vad någon annan tycker eller säger, för det är bara Guds åsikt som stämmer, något som jag alltid kommer att bära med mig!

Camilla Strannhage, Kungälv

Guds godhetIMG_1129

Strandhem är ett år då främlingar blir ens vänner.

Strandhem är ett ställe där Gud är verksam.

Strandhem är en del av Guds godhet.

Olivia Andersson, Kungälv