Välkommen att lämna in din ansökan!

 

Vid ansökan förväntar vi oss att man läst all information om kursen på hemsidan.

För att din ansökan ska vara komplett behöver du två referenspersoner. Det ska vara vuxna personer utanför familjen som känner dig väl, tex. präst/pastor, ungdomsledare, församlingsmedlem, lärare, arbetsgivare eller dylikt. Ej kompis.

 

Så här går antagningen till:

  • I det personliga brevet berättar du på ett ärligt sätt om dig själv, vilka behov du har som vi behöver ta hänsyn till och varför du vill gå kursen på Strandhem.
  • Skolan bekräftar inom en vecka via e-post att din ansökan kommit in. Vänligen kontakta oss om du inte fått respons på din ansökan inom 10 dagar.
  • En lärare på skolan kommer kontakta dig och dina referenser via telefon och gör en kort intervju. Detta påbörjas i februari eller mars månad och pågår sedan fortlöpande.
  • Om du uppfyller grundkraven för antagning och utifrån urvalskriterierna valts ut till att få en plats kommer vi meddela dig inom en månad från det att din ansökan kommit in. Om du uppfyller grundkraven men inte fått någon plats kommer du bli meddelad om det och du placeras på en reservlista. Om du inte uppfyller grundkraven och därmed får avslag på din ansökan kommer vi meddela dig det.
  • Beslut om antagning fattas av kursföreståndaren, Daniel Lyckander. Om du inte blivit antagen och tycker att beslutet har fattats på fel grund kan du överklaga det till Glimåkra folkhögskolas rektor, Joakim HectorHär finns information om vad som gäller om man är missnöjd med sin folkhögskola.
  • När du mottagit ditt antagningsbesked kommer du bli uppmanad att bekräfta ditt intresse av kursen genom att sätta in en depositionsavgift till Strandhem på 500 kr inom 10 dagar. Dessa pengar är ett förskott på din rumshyra och måltidskostnader. Först när du betalat in pengarna är du registrerad på kursen. Om du väljer att hoppa av kursen efter detta betalas pengarna inte tillbaka.

Ansökan till bibelskola


  Referenser


  Referens 1


  Referens 2


  Hur fick du reda på Strandhems bibelskola?


  Läs mer om vår integritetspolicy här.

  Ingen fika utan kakor! Denna hemsida använder cookies.