På denna resa lotsas vi genom Luthers liv och vi besöker många platser med anknytning till Luther. Vi möter också Tysklands historia och kultur på olika sätt när vi åker genom det vackra Sachsen-Anhalt och Thüringen och besöker, under kunnig ledning, trevliga och intressanta tyska städer. Välkommen till en intressant och lärorik resa.

24/4 Bussen börjar rulla från Strandhem, Örkelljunga och vi far söderut över Öresundsbron till Danmark där vi tar färjan från Gedser till Rostock. I Wiedemar, en liten by strax norr om Leipzig, tillbringar vi första natten på Hotel Belmondo där god middag och säng väntar.

25/4 Dagen börjar med besök i Eisleben, staden där Luther föddes och dog. Vi besöker födelsehuset där det också finns ett informativt museum. Peter Paul kyrkan där Luther döptes ligger nära och vi vandrar också till Andreaskyrkan där Luther ofta predikade. På väg mot Erfurt stannar vi till i Stotternheim, platsen där Luther drabbades av åskovädret. I Erfurt besöker vi Augustinerklostret där Luther avgav sina munklöften. Det blir en guidad rundvandring genom detta intressanta och viktiga kloster. Middag och logi på centrala och bekväma Radisson Blu.

26/4 I Eisenach ligger den gamla riddarborgen Wartburg där Luther översatte Nya Testamentet. Rundvandringen på  Wartburg ger oss slottets historia och vi ser de vackra rummen och salarna. Vid slutet av rundvandringen kommer vi till Lutherstube, Luthers rum där han arbetade med översättningen av Nya Testamentet. Vi åker ner till centrala Eisenach där vi besöker Bachs födelsehus och museum. Här får vi också en kortare konsert på gamla musikinstrument. Tillfälle till lunch. Efter besöket återvänder vi till Erfurt, en härlig stad med en vacker Altstadt, den berömda Krämerbrücke och Domen där Luther prästvigdes. Det blir fri tid i den vackra staden både före och efter vår middag på Radisson Blu.

27/4 Resan går nu mot Leipzig, staden där Bach verkade under många år i Thomaskyrkan och där han skrev mycket av sin musik. Förutom ett trevligt centrum finns också Nikolaikirche där man höll de berömda måndagsbönerna som starkt bidrog till murens fall. Här finns också flera intressanta museer att besöka för den intresserade. Wittenberg är kanske den viktigaste staden där Luther bodde och verkade. Lutherhaus, där Luther bodde, är stängt för renovering men vi besöker utställningen i huset bredvid. I stadskyrkan, där Luther ofta predikade, ser vi berömda altartavlor av Cranach och i Slottskyrkan är Luther och Melanchton begravda. Denna sista natt bor vi på FerienHotel Fläming.

28/4 Hemresan går via Rostock där vi tar färjan tillbaka till Gedser. Sedan går färden genom Danmark och snart är vi hemma igen.

Pris: 8 440:-              Enkelrumstillägg: 1 325:-
Allt detta ingår: 
Bussresa, logi i dubbelrum med frukost, 4 middagar, utflykter och entréer enligt program, guidad rundvandring i Augustinerklostret och på Wartburg, reseledare och kaplan, resemoms.

Reseledare är Kh Carl-Magnus Adrian som är väl förtrogen med Tyskland och resrutten och närmast expert på Luther.

Överskottet från denna resa går till Strandhems verksamhet.

Läs mer om Resevillkor och Anmälan i Kalendern eller ladda ner broschyren (se länk nedan).