---

Personal och volontärer

Efter många trogna år har Anita med ålderns rätt bestämt sig för att gå i pension. Från och med april kommer hon därför behöva ersättas och vi söker hennes efterträdare. Så har du tips om lämplig person med intresse för Strandhem och såklart för mat så ber vi dig att ta kontakt med Tomas. Någon månad senare kommer Ida också behöva ersättas, då hon går hem på grav.-ledighet. Med andra ord behöver vi förstärka köket med en kokerska och ett ekonomibiträde.

Redan nu vill vi passa på och uttrycka vår uppskattning av vår trogna personal och vår särskilda tacksamhet till Anita för lång och trogen tjänst.

Vi har i flera nyhetsbrev informerat om vårt behov av volontärer, som kan ta sig an större eller mindre uppgifter, helst på regelbunden basis. Det har ännu inte lyckats och vi påminner därför om denna möjlighet att göra insatser för Strandhem. Vi efterfrågar inga “supermänniskor” utan personer med ett engagemang och brinnande intresse för Strandhem. Ta gärna kontakt med Tomas.

---

Seniorakademin

Nu är det hög tid att anmäla sig till vårens upplaga av Seniorakademin (14 - 18 mars). Temat är "Det finns så mycket man kan tro på… Varför ska man vara kristen?" Undervisningen hålls av våra duktiga lärare på Bibelskolan och Missionsakademin men också av gästföreläsare (Martin Helgesson). Det brukar vara en mycket uppskattad så skynda på med anmälan

 

---

Missionsakademin

Akademin genomför nu sin fjärde termin på denna långsamt växande, och av deltagarna mycket uppskattade, teologiska utbildning. Inför hösten införs också en ny möjlighet för den som vill att läsa på 25 % studietakt för att kunna kombinera heltidsjobb med teologiska studier som inte förläggs på vardagstid.

Den stora utmaningen med utbildningen är att den i nuläget inte ger några intäkter utan bara utgifter. Vi söker därför efter finansiellt stöd till satsningen utanför Strandhem och efter fler studenter, eftersom fler studenter på sikt kanske kan leda till möjlighet att få bidrag. Vi skulle också önska att fler personer inom ELM sökte sig till utbildningen för att den på ett tydligare sätt skulle betjäna rörelsen.

Vad kan du göra? Först och sist kan du be. Att uppmuntra ledare att gå utbildningen är en annan sak du kan göra.

---

Barnläger

Sportlovsveckan blev en kanon-vecka för alla barn som var här. Tre späckade dagar med härlig gemenskap, mycket lekar och tävlingar, Strandhems mat och däremellan sång, andakt och samlingar. Tack till Bibel- och lärjungaskolans elever för att ni höll i lägret.

Och snart är det dags igen. Den 25 - 26 mars blir det Helgmys för 4-6 - klassare, härligt och spännande med övernattning. Du som läser detta, hjälp gärna till att påminna om anmälan på www.strandhem.nu.

För de lite yngre barnen, F - 3, blir det istället en lägerdag den 9 april.

Våren toppas av Föräldrafritt som blir den 29 april till 1 maj. Då är barnen i åldern 5 - 11 år välkomna, inte med sina föräldrar utan tillsammans med sin farmor och farfar eller mormor och morfar eller någon annan person. Lägret kommer utformas lite annorlunda för att passa alla, men räkna ändå med lekar, tävlingar, god mat, sång och andakt.

---

Våren kommer .........

.......... sedan med sedvanliga inslag av allt från Bibeldagar och Kvällsbibelskola till Loppis den 7 maj. Varmt välkomna!

Till sist önskar vi er en fin vår. Må Guds nådesol såväl som vårsolen fortsätta lysa över oss alla.

 

 

Jag lyfter mina ögon till bergen. Varifrån kommer min hjälp? Min hjälp kommer från Herren, som har gjort himmel och jord. Solen ska inte skada dig om dagen, inte månen om natten. Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.

 

 

 

 

---
---

Plus Giro: 36 98 24-8

Bank Giro: 794-8110

Swish nummer för gåvor: 123 265 57 02

Vårvinter hälsning från oss på Strandhem genom Ingvar o Tomas

---