---

Loppis & Auktion den 18 september

Nu blir den äntligen av, Strandhems Loppis & Auktion. Den 18 september står vi beredda att släppa repet för en ny upplaga av denna succé-händelse. Och som vi har längtat efter att inte bara ha loppis utan kanske framför allt träffa er alla, som älskar Strandhem och är måna om att Strandhem får finnas.

Loppisen kommer inte bli exakt som det var tidigare, vi lever trots allt fortfarande med de begränsningar som pandemin medför och vi måste såklart bidra till att begränsa smittspridningen, därför blir det en ingång och en annan utgång från området. Men ni kommer att känna igen er, det finns gott om varor att handla, allt från prylar av alla de slag till möbler, böcker, leksaker osv. Varmt välkommen!

Vi tar tacksamt emot hjälp både denna dag och även dagarna innan då det skall förberedas och ställas i ordning. Hör i så fall av dig snarast till Strandhem eller till Ola Hector, som koordinerar arbetet.

Hoppas vi ses den 18:e kl 09.30 - Välkommen!

---

Ny termin för Bibelskola och Missionsakademin

För några vecka sedan hade vi glädjen att välkomna ett nytt gäng elever till Bibelskolan då 26 ungdomar från många håll i Sverige började höstterminen. Den första tiden har det förutom undervisning även varit mycket fokus på att lära känna varandra. Hajk har stått på schemat och de har vandrat, övernattat och haft aktiviteter av många olika slag. Be för ungdomarna att de ska finna sig tillrätta i en ny situation och att de ska få fördjupa sin tro, få upptäcka användbara gåvor och få utrustas.

Även Missionsakademin, som bedrivs i samarbete med Johannelund, har startat upp andra året. Vi gläds åt att gruppen har utökats och detta år har vi sju elever.

Lärare på Bibelskolan är som tidigare Daniel Lyckander, Daniel Hjort, Jens Wallin, Birgitte Olsen och Benedikte Nilsson och lite olika gästföreläsare.  På Missionsakademin är det Daniel Hjort och Jens Wallin som håller i trådarna.

---

Volontärer sökes

Vad vore Strandhem utan er volontärer, som troget och regelbundet sköter “sina” åtaganden? Vi hade haft det betydligt jobbigare. Stort tack till er alla! Ibland sker det dock förändringar, efter lång och trogen tjänst har Lennart Johansson bett om att få avsluta sin volontärtjänst. Extra stort tack till dig, Lennart, Gud välsigne dig! 

Det kommer såklart märkas för oss och vi hoppas att fler personer kan börja hjälpa till med stora som små uppgifter.

Vad gör då volontärerna? Hittills har det varit allt ifrån att klippa gräs, ta hand om sopor, ta emot beställda varor och diska till att reparera saker, underhålla, måla och tapetsera osv, osv. Men Strandhem har brett verksamhetsutbud och har en stor anläggning som behöver skötas. Därför kan vi anpassa uppgifter så att det passar dig, dina intressen och kompetenser. Så vi önskar att du, som är intresserad och vill hjälpa till, tar kontakt med oss. Tillsammans kan vi säkert hitta ett område eller specifika uppgifter, som passar för just dig. Det finns uppgifter som behöver göras varje vecka vid vissa tidpunkter men också uppgifter som man själv kan få påverka när de görs. DET VIKTIGA ÄR ATT NI TAR KONTAKT, vi hoppas på er.

 

 

---

Sommaren har varit fantastisk

Nu kan vi även se tillbaka på en fantastisk sommar med mycket aktiviteter.

Konfirmandlägret i början av sommaren blev väldigt lyckat. Både konfirmander och ledare stortrivdes i fyra veckor. Men vi saknar såklart möjligheten att avsluta lägret med en festlig avslutning och samkväm, det får vi längta efter och hoppas att det går att genomföra nästa år. Vi har förresten fått in många anmälningar till nästa års konfirmationsläger och ska inom kort skicka brev till dem, det ser vi fram emot.

Sen har det varit fulla barnläger, ett extrainsatt PLUS-läger och en annorlunda men mycket uppskattad PULS-vecka, som genomfördes mest utomhus. Dessutom har vi i år varit ganska välbesökta av nattboende gäster och kanotister så sommaren har varit intensiv på många sätt.

---

Ni är fantastiska

Inför sommaren, som alltid är ekonomiskt påfrestande för Strandhem, gjorde vi en inventering av vår ekonomiska ställning för att se vilka utmaningar som skulle möta oss och vilken beredskap som behövdes för att möta dem. Då ekonomin var något ansträngd redan innan var det med viss oro som vi såg fram emot sommaren.

Men oj, vad vi tog fel! Gensvaret från er, kära Strandhemsvänner, har varit över förväntan. Stort, stort tack! Ni gör det på många sätt mycket enklare för oss på Strandhem, både genom era olika engagemang och genom generösa och ofta regelbundna gåvor. Tack, tack! Gud välsigne er alla!

Nu hoppas vi på ett bra utfall av Loppis & Auktion och att även den inkomstbringande gästverksamheten fortsätter på liknande sätt som tidigare. Och vi hoppas såklart att ni Strandhemsvänner fortsätter med era regelbundna gåvor.

---

Herren är fantastisk

Utan Herrens nåd och hjälp är vi små och hjälplösa men i hans fotspår och under hans vingars skugga är vi trygga, vad som än händer. Om framtiden vet vi inget, det har inte minst det senaste året lärt oss, men det har också lärt oss att Herren, trots allt, fortfarande har allt i sin hand, även dig och mig, om vi vill det.

Lova Herren, min själ! Hela mitt inre, prisa hans heliga namn!

Lova Herren, min själ, och glöm inte allt gott han gör –

han förlåter dig alla dina synder och botar alla dina sjukdomar,

han friköper ditt liv från graven och kröner dig med nåd och barmhärtighet,

han mättar ditt begär med sitt goda så att du blir ung på nytt som en örn.

Herren handlar rättfärdigt och skipar rätt för alla förtryckta. Ps 103:1-6

---

PlusGiro: 36 98 24-8

BankGiro: 794-8110

Swishnummer för gåvor: 123 265 57 02

 Septemberhälsning från oss på Strandhem genom Ingvar o Tomas

---