När

2/10 - 6/10    
Hela dagen

Bokningar

Bokning stängd

Event Type

Inte allt som glimmar är gud

(Anmälan görs längst ner under denna information)

Ladda ner programblad med fullständigt schema och information här (Obs! I programblad finns fel datum angivet i schemat. Datum är 2-6 oktober och inget annat!)

Välkommen till Seniorakademin – en kurs för dig som är i ålderskategorin 50+ och vill gå bibelskola en vecka tillsammans med GoldenCalfStrandhems elever.

Guldkalv, baalsdyrkan och offerhögar låter ganska primitivt – men säger mer om vår tid än vi ofta kan ana. Denna vecka kommer vi gå på djupet med avguderiet.

Kursen följer bibelskolans schema under en veckas tid kl 8.30-15.15. Vi startar måndag morgon 2 oktober och slutar fredagen eftermiddag 6 oktober. På onsdagen gör vi en bussutflykt till Malmö för att bland annat besöka Malmö synagoga samt lyssna till Lillebil Bjurnemarks vittnesbörd om hur yoga och New Age präglat henne innan hon blev kristen.

images

Undervisningen kombineras med samtal, måltider och har som mål att berika oss alla med både Guds Ord och gemenskapen över generationsgränserna.

Under veckan studerar vi både avguderiet som fenomen men gör också ögonöppnande bibelstudier kring Naman, Nebukadnessar, Jona och patriarken Jakob som alla kämpar mot sina kvävande avgudar. Men det handlar inte om torrt konstaterande – utan om den levande Guden, den livsbejakande nåden och helandet genom evangelium.

Kursen kräver inga förkunskaper utan är öppen alla – även om man inte har akademisk skolning sedan tidigare.

Ett detaljerat program kommer att läggas ut här i slutet av augusti.

Lärare

Gästlärare denna vecka Martin Helgesson, Göran Landgren, Sara Lindholm, Lillebil Bjurnemark som bibelskolans lärare: Daniel Lyckander, Daniel Engelbrekt och Magnus Hagström. Läs mer om dessa i programblad.

Lokaler och övernattning

Undervisningen sker i Sjökronas sal som är en mycket bra föreläsningssal och utrustad med hörslinga. Dessutom kan erbjuder vi logement med hög standard och egen toalett på rummen. Givetvis kan man välja att bo hemma men vi rekommenderar varmt att många väljer helpensionsalternativet. Alla deltagare deltar under måltiderna som är en viktig del i gemenskapen. Dessutom anordnas morgonbön och aftonbön och några kvällsaktiviteter för alla som vill vara med.

Priser

Kursavgift: 600 kr. (Om man har svag ekonomi kan vi göra avdrag på denna kostnad)

Deltagare med eget boende betalar för förmiddagsfika, middag och eftermiddagsfika måndag till fredag: 850 kr+ kursavgift

Deltagare som önskar övernattning och helpension: frukost, förmiddagsfika, middag, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällskaffe, måndag kl. 8.30 till fredag kl. 16.00: 2300 kr+ kursavgift

Ansök före 25 september eller så länge det finns plats. Kursen har 25 platser.

Eftersom samtal och relationer är det unika och den stora vinsten med Seniorakademin önskar vi att deltagarna finns med under hela veckan. Om man har för avsikt att inte delta alla fem dagarna ber vi er meddela det i samband med anmälningen. Vi förbehåller oss rätten att ge de begränsade platserna till deltagare med avsikt att delta fullt ut.

Kursansvarig: Daniel Engelbrekt, e-post: daniel.engelbrekt@strandhem.nu , Tel: 0435-51477, 0709-239308

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.