Seniorakademin

När

3/10 - 7/10    
Hela dagen

Bokningar

Bokning stängd

Event Type

Seniorakademin ht15

Välkommen till Seniorakademin

Tema: Församlingsliv – den fullkomliga gåvan till ofullkomliga människor

3-7 oktober

Ladda ner informationsfolder här

Anmälan sker under denna informationstext

 

Seniorakademin är en vecka när Strandhems bibelskola öppnar dörrarna för de som längtar efter att få gå bibelskola och är i åldern 50+. Det brukar vara fantastiska veckor när generationer möts och tillsammans får möjlighet att i undervisning och samtal söka sig in i Guds Ord och Jesus närhet. Eftersom vi har 26 elever på bibelskolan detta år bjuder vi in motsvarande 26 seniorer.

I denna upplaga av Seniorakademin har vi ämnet ”församlingsliv” som tema. Ett ämne som är väldigt lämpligt att bemöta i det generationsöverskridande forum som Seniorakademin är.IMG_0970

På programmet finns Björn Gusmark som varit kyrkoherde i Romelanda pastorat. Hans bok ”Våga vilja växa” handlar om förnyelse i församlingsliv men fungerar precis lika bra i en missionsföreningskontext. Under  veckan finns också våra ordinarie lärare på Strandhem bland annat Owe Johansson och Magnus Hagström som kommer ha lektioner utifrån Korinthierbrevet och hur det är att leva och förmana i en församling som har brister och problem – högst relevant i vår tid!

På torsdagen gör vi en utflykt till Halmstad där vi besöker EFS-församlingen Kornhill och får undervisning av  Per-Eive Berndtsson som  var med att grunda församlingen för tjugo år sedan. Han har hämtat mycket inspiration från den keltiska kyrkan som under medeltiden höll samman vardagslivet, mötet med naturen, mötet med Gud och den helige Andes mäktiga verk.

Det schemalagda dagsprogrammet börjar kl 8.30 och slutar med fika kl. 15.15. Alla deltagare deltar under måltiderna som är en viktig del i gemenskapen. Dessutom anordnas morgonbön, aftonbön och kvällsaktiviteter för de som vill vara med eller väljer boende på Strandhem.

Som vanligt så behövs inte förkunskaper för att delta på kursen – bara ett intresse av att vara med i föreläsningar och samtal.

Välj gärna att bo i de nya logementen i Kurragömma!

Med de nybyggda husen öppnar sig nya möjligheter.  Undervisningen föregår i Sjökronas sal som är en mycket bra föreläsningssal som är utrustad med hörslinga. Dessutom kan vi nu erbjuda logement med hög standard och egen toalett på rummen. Därför lägger vi upp kursen mer som ett läger och erbjuda fler kvällsaktiviteter än tidigare för gemenskap och fördjupning. Varje morgon och kväll arrangeras gemensamma andakter. Givetvis kan man även fortsatt välja att bo hemma men vi rekommenderar varmt att många väljer helpensionsalternativet.

Eftersom samtal och relationer är det unika och den stora vinsten med Seniorakademin önskar vi att deltagarna finns med under hela veckan. Om man har för avsikt att inte delta alla fem dagarna ber vi er meddela det i förväg. Vi förbehåller oss rätten att ge de begränsade platserna till deltagare med avsikt att delta fullt ut.

Kursansvarig: Daniel Engelbrekt: 0709-239308 eller daniel.engelbrekt@strandhem.nu

Priser

Kursavgift: 600 kr. (Om man har svag ekonomi kan vi göra avdrag på denna kostnad)

Deltagare med eget boende betalar för förmiddagsfika, middag och eftermiddagsfika måndag till fredag: 800 kr (I bokningspris nedan är kursavgiften inbakad)

Deltagare som önskar övernattning i våra nybyggda logement och helpension: frukost, förmiddagsfika, middag, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällskaffe, måndag kl. 8.30 till fredag kl. 16.00: 2300 kr (I boknings nedan är kursavgift inbakad)

Ansökan före 20 september

För att bespara oss mycket arbete ber vi er använda vårt bokningssystem här nedan framför att ringa eller maila oss. Om du vid din ansökan frågas efter användarnamn och lösenord innebär det att du använt vårt bokningssystem tidigare och redan finns inlagd. Då väljer du ”tappat ditt lösenord?” och kommer få uppgifter till dig via mail.

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.