Praktisk info

Missionsakademin är ett samarbete mellan Johannelund och Strandhem. Den som blir antagen skrivs in som student på Johannelund och får efter klarad examina ut högskolepoäng via Johannelund. Undervisningen äger rum på Strandhem (examinationen görs av Daniel Hjort som är anställd av Johannelund för denna uppgift). Avklarade kurser går att tillgodoräkna i en examen på universitet och högskolor i Sverige och Europa.

Alla kurser berättigar till studiestöd från CSN.

Utbildningen består av utbildningsveckor med föreläsningar och seminarier på Strandhem, ungefär en vecka i månaden, i övrigt självstudier (för läsåret 21/22 är det v. 35, 40, 45, 50, 3, 7, 13, 18, 23).

Under utbildningsveckorna tar studenter del av andaktslivet på gården och andra utbildningsinslag som relaterar till det kristna livet och som ligger utanför högskolekurserna (t.ex. mentorsgrupp/reflektionsseminarium).

Dessa veckor finns det möjlighet att bo och äta på Strandhem, till subventionerat pris (1500 kr/vecka). Eventuellt finns det även möjlighet till boende på Strandhem/i Örkelljunga övrig tid. Strandhem ligger fint vid Hjälmsjöns strand utanför Örkelljunga och är en god miljö för studier, vila, träning och gemenskap.