Missionsakademin är ett samarbete mellan Johannelunds teologiska högskola och Strandhems missionsgård. Den som blir antagen skrivs in som student på Johannelund och får efter klarad examina ut högskolepoäng via Johannelund. Undervisningen äger rum på Strandhem (examinationen görs av Daniel Hjort som är anställd av Johannelund för denna uppgift), bortsett från den sista kursen som läses på distans från Johannelund. Avklarade kurser går att tillgodoräkna i en examen på universitet och högskolor i Sverige och Europa.

Alla kurser berättigar till studiestöd från CSN.

Utbildningen består av utbildningsveckor med föreläsningar och seminarier på Strandhem, ungefär en vecka i månaden, i övrigt självstudier. Undantaget är den sista kursen, som läses på distans från Johannelund och innefattar en kursdag i Uppsala. Under läsåret 22/23 är utbildningsveckorna för dem som läser halvfart 2-3 dagar per vecka under veckorna 35, 40, 45, 50, 3, 7, 13, 18 och 22. För dem som läser kvartsfart är det en lördag per vecka under veckorna 35, 42, 48, 3, 9, 16 och 22. Läs mer på sidan ”Studietakt”.

Under utbildningsveckorna tar studenter del av andaktslivet på gården och andra utbildningsinslag som relaterar till det kristna livet och som ligger utanför högskolekurserna (t.ex. reflektionsseminarium).

Dessa veckor finns det möjlighet att bo och äta på Strandhem, till subventionerat pris (650 kr/dygn). Eventuellt finns det även möjlighet till boende på Strandhem övrig tid under terminen. Strandhem ligger fint vid Hjälmsjöns strand utanför Örkelljunga och är en god miljö för studier, vila, träning och gemenskap.

Ingen fika utan kakor! Denna hemsida använder cookies.