Daniel Hjort

Daniel är kursansvarig för Missionsakademin och examinerande lärare för alla kurser. Han är teol. dr. och präst. Daniel disputerade 2018 inom Nya testamentets exegetik vid Lunds universitet på en avhandling om Jesus som ledare utifrån Matteusevangeliet. Han är präst inom EFS och har tidigare haft församlingstjänst i Hagakyrkan i Markaryd (2006-2014).

Jens Wallin

Jens är lärare på Missionsakademin och undervisar på alla kurser. Han har en magisterexamen i teologi efter studier i Uppsala och Oxford. Jens är också lärare på Strandhems bibel- och lärjungaskola. Han är predikant inom ELM och författare till en bibelkommentar och till läromedel i kristen tro.

Benedikte Nilsson

Benedikte undervisar på ledarskapskursen på Missionsakademin. Hon har utbildning inom både personal- och arbetslivsfrågor och pedagogik och har arbetslivserfarenhet som rektor. Benedikte arbetar som lärare på Strandhems bibel- och lärjungaskola och som ledarskapskonsult med fokus på personlig utveckling och organisationsutveckling genom coaching, utbildningar och föreläsningar.

Magnus (tjänstledig)

Magnus undervisar på Missionsakademin och leder reflektionsseminarierna. Han är teol. kand. och föreståndare för Strandhems Bibel- och lärjungaskola. Magnus har tidigare arbetat som missionär och undervisat vid Nakamte Christian Education College i Etiopien. Han är präst i Svenska kyrkan och har haft församlingstjänst i Stockholm och Örebro. Magnus är tjänstledig 2021- 2023.

Gästföreläsare

Utöver Strandhems lärare medverkar även gästföreläsare under de olika kurserna. Tidigare har exempelvis Karl-Henrik Wallerstein, Bo Johanneryd, Elias Tranefeldt, Erik J. Andersson, Sven E Hammarberg, John Breneman och Mattias Engström föreläst på Missionsakademin.

 

 

 

 

Ingen fika utan kakor! Denna hemsida använder cookies.