Unga och seniorer fick förnyad missionsglädje

Vårens seniorakademi handlade om mission i Sverige 2019. Under seniorakademin möts unga (deltagarna på Strandhems bibel- och lärjungaskola) och seniorer gemensamt för en veckas kurs. Det är ett närmast unikt koncept och ett gott exempel på hur den kristna gemenskapen kan fungera. De ungas iver och de senioras livserfarenhet får berika varandra. Till listan i Gal 3:28, ”Här är inte jude eller grek, slav eller fri, man och kvinna.”, skulle man kunna lägga till ung eller gammal. Det finns en enhet i Kristus, som vi förenas med genom dopet, som går djupt och som överbryggar generationsklyftorna. Det händer något när vi vågar mötas och lyssna och lära av varandra.

Det vi gemensamt studerade, samtalade om och bad för denna vårvintervecka, 11- 15 mars, var Mission i Sverige. Ett ytterst angeläget och viktigt ämne, men som ändå kunde kännas uppfordrande och smått jobbigt. Dessa farhågor kom verkligen på skam. Istället för krav och måsten väcktes en längtan om att få vara en, om än liten, del i arbetet att göra Jesus känd.

Under veckan underströks vikten av goda relationer och vänskap med dem som finns utanför den kristna gemenskapen. Det är här i den goda relationen som det goda samtalet kan föras. Det är här man vågar ställa de djupa frågorna om Gud, bibeln, Jesus och tro. Ett nyttigt inslag i detta var ett rollspel där vi fick öva på att klargöra vår syn på bibelns äkthet gentemot en skeptiker.

Även de grundläggande skälen till och sanningarna om mission och evangelisation fick självklart också sitt utrymme under veckan. Det fick bidra till en förnyad missionsglädje att tala om Jesus som förmedlare av den nåd vi alla behöver.

Kontakta oss

Email: info@strandhem.nu

Tel: 0435-500 77

Address:
Missionsgården Strandhem
Smålandsvägen 48
SE-286 35 Örkelljunga

Ingen fika utan kakor! Denna hemsida använder cookies.