Missionsgården STRANDHEM söker Verksamhetsledare

Missionsgården Strandhem är en kristen kursgård som ligger i norra Skåne, strax utanför Örkelljunga. Gården ligger på en ljuvlig plats intill Hjälmsjön, som ger möjlighet till bad, rodd, kanotpaddling, bastubad, fiske mm, en plats med naturen alldeles inpå knuten. Strandhem ligger centralt i norra Skåne och det är lätt att ta sig dit från alla väderstreck och andra orter (Helsingborg, Ängelholm, Markaryd, Hässleholm osv).

Strandhem är en plats för kursverksamhet, både i egen regi och anordnad av andra, erbjuder övernattning i form av vandrarhem samt såväl catering som servering och lokal för fest osv. Återkommande arrangemang är läger (för barn, ungdomar, konfirmation), konferenser, temadagar/temaveckor, mat för genomresande busslaster, övernattning för idrottsföreningar (rodd, kanot) och fester eller liknande för vem som vill (Strandhems mat är vida känd).

En viktig och central del av verksamheten är bibel- & lärjungaskolan, som är en ettårig eftergymnasial folkhögskoleutbildning med plats för cirka 25 deltagare. De flesta av lärarna är anställda av Strandhem.

Gården drivs som ideell förening och verksamheten bedrivs i syfte att människor i alla åldrar, främst barn och ungdomar, ska lära känna Jesus och få en sann och levande tro på honom. Undervisningen sker på Bibelns och den evangelisk-lutherska bekännelsens grund och Strandhem samarbetar med ELM, både centralt och regionalt och med ELU (ungdomsförening).

Då vår nuvarande gårdsföreståndare har aviserat att det är dags för pensionering söker vi nu:

VERKSAMHETSLEDARE till Missionsgården Strandhem.

Uppgifter

I det dagliga är viktiga uppgifter att leda, planera och driva verksamheterna och se till att det finns tillräckligt med resurser. Till din hjälp finns personal för köket, vaktmästeriet, bibel- & lärjungaskolan och barnverksamheten, men det finns även ideellt engagerade volontärer. Strandhem har ca 10 personer anställda och ca 5 volontärer.

En vanlig dag kan du ta emot bokningar, planera arrangemang och resurser, informera personalen, administrera ekonomin, ta emot konferensgäster, uppdatera hemsida och Instagram osv, osv. Rollen som verksamhetsledare innefattar såväl en övergripande ledaruppgift som konkreta uppgifter att få saker gjorda.

Det finns ”ett gott arv” att förvalta, men också en möjlighet att utveckla gården med dess olika verksamheter fördelade på veckans alla dagar och på en fastighet med ett fantastiskt läge. Verksamheten finansieras till stor del med missionsvänners gåvor.

Som verksamhetsledare har du ett övergripande ansvar för verksamheten på Strandhem och rapporterar till styrelsen. Du är arbetsmiljö- och personalansvarig och ansvarig för marknadsföring och ekonomin (det finns idag extern hjälp med bokföring och att ta fram månadsrapporter).

Du som söker

Vi söker Dig som har en sann och levande tro på Jesus och delar Missionsgården Strandhems syfte och grunder för verksamheten (se inledningen).

Vi söker Dig som är driven och engagerad och som kan samordna och leda verksamheten. Du är strukturerad och har förmågan att delegera, inspirera och kommunicera, både internt med personal, volontärer och styrelse och externt med kunder, missionsvänner och samarbetspartners.

Meriterande är erfarenhet av att leda andra, svenska (flytande i tal och skrift), engelska (goda kunskaper) och datorvana. B-körkort är ett krav (gärna tillgång till bil).

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete i en inspirerande miljö på Missionsgården Strandhem. Arbetsplatsen, där det redan jobbar en skön mix av kompetenta personer, kommer vara lätt att trivas på. Du som tycker om att arbeta med människor kommer att trivas med att åka till jobbet.

Tjänsten är på 100%, med förtroendearbetstid. Tillträde sker den 1 juni 2023.

Du är välkommen att söka tjänsten med ett uppdaterat CV samt personligt brev senast den 13 november 2022. Vid urvalet kommer särskild vikt läggas på din personlighet, dina erfarenheter och dina referenser. (Urval, intervjuer och referenstagning kommer att ske fram till mitten av januari 2023 då beslut fattas om vem som ska erbjudas anställning.)

Har du frågor är du välkommen att kontakta styrelsens ordförande Erland Björkman, tel. 0737646476.

Ansökan skickas till ansokan@strandhem.nu, ange Verksamhetsledare i ämnet.

Kontakta oss

Email: info@strandhem.nu

Tel: 0435-500 77

Address:
Missionsgården Strandhem
Smålandsvägen 48
SE-286 35 Örkelljunga