Missionsgården Strandhem är en kristen kursgård som ligger i norra Skåne, strax utanför Örkelljunga. Gården ligger på en ljuvlig plats intill Hjälmsjön, som ger möjlighet till bad, rodd, kanotpaddling, bastubad, fiske mm, en plats med naturen alldeles inpå knuten. Strandhem ligger centralt i norra Skåne och det är lätt att ta sig dit från alla väderstreck (Helsingborg, Ängelholm, Markaryd, Hässleholm osv).

Strandhem är en plats för kursverksamhet, erbjuder övernattning i form av vandrarhem samt såväl catering som servering och lokal för fest osv. Återkommande arrangemang är läger (för barn, ungdomar, konfirmation), konferenser, temadagar, mat för genomresande busslaster, övernattning för idrottsföreningar (rodd, kanot osv) och fester för vem som vill (Strandhems mat är vida känd).

En viktig och central del av verksamheten är Bibel- & lärjungaskolan, som är en ettårig eftergymnasial folkhögskoleutbildning med plats för cirka 25 deltagare. De flesta av lärarna är anställda av Strandhem.

Gården drivs som ideell förening och verksamheten bedrivs i syfte att människor i alla åldrar, främst barn och ungdomar, ska lära känna Jesus och få en sann och levande tro på honom. 

Köket behöver förstärkning då flera av personalen går i pension, därför söker vi nu:

KOCK/KOKERSKA 50 – 100 %

till Missionsgården Strandhem.

Uppgifter

Att laga mat i storkök är den primära uppgiften. Det sker veckans alla dagar men i varierande mängd, helt beroende av vilken verksamhet som bedrivs. Maten som serveras är god och enkel men vällagad och varierad där du som kock har stor möjlighet att påverka menyn. Tillagning sker i ett modernt och ändamålsenligt kök. Arbetsplatsen är mycket trivsam och arbetsgemenskap får man med kollegor i köket, med annan personal men också med återkommande volontärer och besökare. 

En vanlig vardag förbereder, tillagar och serverar du lunch för ca 35 personer samt affärslunch för en mindre grupp, bakar bröd och kakor till frysen och förbereder andra rätter som ska serveras senare. Vanligt är även att göra kvällsmat till eleverna på skolan. 

En lördag ser annorlunda ut. Då kommer det en sångkör, en konfirmandgrupp och/eller en styrelse som alla förväntar sig service. På kvällen levereras mat till en fest eller ett bröllop. 

Det finns ett arv att förvalta, en mångårig tradition, som gjort Strandhems mat känd för att vara mycket god och det ryktet vill vi ha kvar. Därför är din hantverkskunskap viktig. Men vi ser gärna att du deltar i att utveckla gården och det som serveras här i framtiden.

Du som söker

Vi söker dig som är utbildad kock/kokerska och har några års erfarenhet från matlagning i storkök. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av och kan ta en arbetsledande roll fram till hösten, då vår mammalediga kökschef återkommer. Vidare förväntar vi oss att du talar svenska. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett varierande arbete i en inspirerande miljö på Missionsgården Strandhem. Arbetsplatsen, där det redan jobbar en skön mix av kompetenta personer, kommer att vara lätt att trivas på, atmosfären upplevs som glad och positiv genom de personer som finns här.

Då flera tjänster behöver fyllas så ombeds du att ange tjänstegrad vid ansökan, 50% – 100%. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Du är välkommen att söka tjänsten med ett uppdaterat CV samt personligt brev senast den 1 mars 2023 (urval sker löpande så vänta inte med din ansökan). Vid urvalet kommer särskild vikt att läggas på din personlighet, dina erfarenheter och dina referenser. 

Har du frågor är du välkommen att kontakta gårdsföreståndare Tomas Nilsson, tel. 0703742267.

Ansökan skickas till ansokan@strandhem.nu, ange Kock/kokerska i ämnet.

Ingen fika utan kakor! Denna hemsida använder cookies.