Under helgen 8-10/4  var det intensiv verksamhet som så ofta på Strandhem. Frivilligarbetare gjorde en välbehövlig insats på Strandhem. Stort tack till er alla som hjälpte till! Samtidigt pågick det som gör all möda värd. Simon Ek, huvudledare för 2015 års konfirmander berättar:

Undre förra helgen har det varit återträff för förra årets Strandhems-konfirmander. Av 21 konfirmander var det 20 som slöt upp, medan den 21:e låg hemma sjuk. Bland konfirmanderna är det en stor grupp, av  främst tjejer, som inte har någon tidigare lägervana eller har vuxit upp i ett kristet hem. Som ledare är det otroligt härligt att se hur de här konfirmander ändå valt att följa Jesus och att de nio månader efter konfirmationsgudstjänsten står fast vid sitt beslut. 

    Bland dessa konfirmander finns det bland annat en som sedan sommarens konfirmationsläger åkt på höstläger, nyårsläger, skidläger i Trysil och påskläger. Samma konfirmand har kommit med i en av våra ungdomsgrupper (och hållit sin första andakt där), i en hemgrupp och börjat komma till föreningens söndagsgudstjänster. Detta utan att tidigare ha varit kristen! Vilken fantastisk ny riktning denna unga människas liv har tagit. Och det är bara ett exempel på vad förra sommarens konfirmationsläger har fått betyda.

    Återträffens tema var “Berättelser” och vi fick anledning att bland annat diskutera hur berättelser påverkar oss, varför Gud uppenbarar sig i berättelsens form i Bibeln och hur den huvudsakliga handlingen i Bibelns övergripande berättelse är den samma som den huvudsakliga handlingen i de kristnas liv; hur Gud söker upp och räddar brustna människor. Som en del i temat fick konfirmanderna under lördagskvällen kliva rakt in i en berättelse för att lösa en mordgåta. Lördagskvällen avslutades med en aftonbön där konifrmand efter konfirmand sökte sig till förbönsstationerna för att lägga sina bekymmer och liv i Guds händer. Detta är något så otroligt fantastiskt att jag önskar att alla ni vänner som ber för Strandhem och skänker arbete och pengar till gården skulle få uppleva det. Tyvärr går inte det, men ni får tro mig när jag säger att allt arbete, alla böner och alla pengar har varit värt det.

    Samtidigt som vi hade återträff arbetade ett tjugotal gubbar och syskonen Einarsson från Ängelholm med att byta panel på Backebo, måla trappräcke på Annexet, anlägga gräsmatta, lägga ut bryggan, renovera huvudbyggnadens trappa och mer därtill. Det var idogt arbete i stort sett i varje hörn och arbetsglädjen var stor. Bilden av hur frivilligjobbare sågar asfalt på parkeringen samtidigt som konfirmanderna leker på fotbollsplanen är talande. Utan alla frivilliga blir det inga konfirmandläger. Det är allt det här ideella arbetet och den stora kärlek som så många människor har till Strandhem som gör det möjligt för oss att ha konfirmandläger och andra ungdomsläger på gården. Därför är det också väldigt många fler än konfirmandens ledare som ska vara stolta och glada när någon Strandhems-konfirmand säger ja till Jesus.

 

 

Ingen fika utan kakor! Denna hemsida använder cookies.