Kära Strandhemsvänner

Här kommer en hösthälsning från Strandhem med några glimtar från verksamheten. Mer information finns i vår kalender på hemsidan.

---

Höstauktion för att uttrycka tacksamhet

Hösten fyller oss med tacksamhet. Tänk så mycket vackert och njutbart Gud har gett oss - och som vi kan dela med oss av.

Därför håller vi höstauktion på Strandhem lördagen 7 okt kl 13.30.

Man får gärna skänka saker till försäljningen och handla under dagen. Alla intäkter går till Strandhems verksamhet.

 

---

Tillsammans händer mer och trivs vi bättre

Välkomna till arbetsdagar 27 & 28 oktober!

Vi sätter stort värde i att byggnader och park är  välskötta när gäster  kommer hit men ofta är behoven större än vad vi själva hinner med. Därför bjuder vi in till arbetsgemenskap.

Vi börjar kl. 8 och slutar senast kl. 16. Det går bra att komma hela eller delar av dagarna. Strandhem bjuder på mat. Uppgifterna är väldigt olika och kan till exempel vara trädgårdsarbete eller fönsterputsning. 

För att underlätta planeringen: Anmäl dig till vaktmastare@strandhem.nu eller telefon 0707-327022 (Lennart Johansson). Berätta gärna vad du helst hjälper till med.

Vill du hjälpa till regelbundet?

För närvarande sköts allt vaktmästeri av ideella krafter. Hör gärna av dig om du vill vara en i vårt trivsamma arbetslag som kommer regelbundet, en eller ett par dagar i veckan. 

Vi söker också efter personer som kan stå på en kontaktlista och som kan kallas in vid behov. Du kan teckna dig på t.ex. bygg, cykelreparation, trädgårdsarbete, vatten/avlopp, målning, lokalvård. 

Läs mer här

 

---

Kalkonmiddag och julbord

Höst och vinter dukar bordet med traditionella läckerheter

Kalkonmiddag 10/11 kl 12.30. Anna-Karin och Rune Persson är värdar och Bertil Kronstål delar sång och tal.

Datum för årets julbord är satta. Läs mer om det här. 

---

Barnlägerdag med David

Lördagen 28 oktober har vi lägerdag för alla i årskurs F-6. Temat är David. Anmäl och info finns här.

---

Mer än man förväntar sig

"Egentligen är det en kursgård med kristna förtecken men lokalerna är fina, maten god, platsen naturskön och bemötandet fint, så vi är här ganska ofta". Så presenterades vi nyligen av en konferensgäst. 

Sedan en tid tillbaka hyr vi ut vår idrottshall till en gymnastikgrupp flera kvällar i veckan. Grupperna är alltid fullbokade.

Vi älskar samtalen med äldre människor som kommer för att besöka sina barn eller barnbarn som går bibelskola eller är lägerbesökare. I det får vi se en kontinuitet av Jesusglädje och bibelbruk men också att omständigheter ändrar sig och att uppbyggd fördomsfullhet kan förändras - och förlåtas. 

För ett år sedan såg det ut som att bibeldagar höll på att avta. Nu har något hänt som fyller stora salen med lyssnande människor och matsalen med varm gemenskap. 

KRIS själavård utökar denna termin sin samtalsverksamhet. Utöver John Breneman tar nu även Gunilla Ludvigsson emot dem som söker själavård på Strandhem.

Det är tydligt att Gud vill hela människors gudsbild, tankar och känslor genom Strandhem.

Ett antal människor samlas varje tisdag kl 11 i kapellet för att be för allt det som sker här. Välkommen att delta i tisdagsbönen och stanna gärna för att äta lunch tillsammans med oss. 

---

Med Guds hjälp - genom människor

Allt vi berättat om i detta utskick kan komma till stånd på grund av skänkta medel och ideella arbetsinsatser. Vi är djupt tacksamma och värderar varje insats och krona högt. Samtidigt är allt en välsignelse från Herren. Hjälp oss att tacka honom för det!

PlusGiro: 36 98 24-8
BankGiro: 794-8110

" Ty så säger den höge och upphöjde, han som tronar till evig tid och som heter "den Helige": Jag bor i det höga och heliga men också hos den som är förkrossad och har en ödmjuk ande, för att ge liv åt de ödmjukas ande, för att ge liv åt de förkrossades hjärtan". (Jesaja 57:15)

Varma hälsningar från Strandhem genom Daniel Engelbrekt