Kära Strandhemsvänner

Denna sommar har massor med människor fått ta del av läger och gemenskap på Strandhem och nu inleder vi hösten med att välkomna bibelskoleleverna. Sedan följer höstens program som man kan läsa om i vår kalender på hemsidan.

---

Vår största bibelskoleklass någonsin

Nu till helgen börjar 29 elever på Bibel- och lärjungaskolan. De är varmt välkomna och vi är väldigt glada över att så många vill gå bibelskola. 

Tidningen Dagen uppmärksammade i denna vecka att vi är en av de bibelskolor i Sverige som växer. Läs artikel här. För oss är bibelskolan inte bara ett mål att fullföra kurser utan vår strategiskt viktiga missionssatsning för Sverige. Det är fantastiskt att Guds välsignelse och nåd har burit oss fram till denna punkt - och kommer göra framöver.

Vi behöver vänners stöd mer än någonsin inför detta år för att möta detta glädjeämne som även bär med sig nya utmaningar.

---

Fyra veckors konfa - de bästa i livet!

Sommarens konfirmationsläger var intensivt, underbart, omvälvande - och välsignat. Konfiramder berättar själva:

"Jag har fått lära känna jättemånga underbara personer. Detta har varit en månad för livet. Att komma ut lite och inte bara sitta vid datorn. Den här tiden har varit underbar. Det har ändrat en del av mitt liv från datorn till vänner och att vara social. Genom lektionerna och andakterna vi har haft har jag fått lära känna Jesus och vad han vill med mig." /Felix


"Absolut bästa månaden i mitt liv! Alla fantastiska människor och allt man fått lära sig. Jag är otroligt tacksam för att jag kom hit. Min tro är mycket starkare nu och jag vet mycket mer om vad den går ut på. Jag var så orolig och funderade helt seriöst på att fly innan lägret, men jag kom hit och det kommer jag aldrig ångra!" /Julia


"Jag har alltid varit kristen, men nu har jag verkligen fattat att han finns på riktigt !" /Clara

 

---

Nya Bibeldagar fortsätter

Vid tre tillfälle i höst bjuder vi in till Nya Bibeldagar. Förra terminen såg vi ett uppsving som vi nu följer upp. Först ut är 19 september med ämnet "Bedjare i Nya testamentet" med Owe Johansson och Hjälmsjökvartetten. 25 oktober kommer Jonny Bjuremo och 16 november står Mats Selander på programmet. Varmt välkommen till samlingar kring Bibeln och i god gemenskap.

Ladda ner terminsprogram här.

---

Seniorakademi om avguderiet

Bibelskola med både ungdom och seniorer är en fantastisk kombination! 2-6 oktober bjuder vi in till en vecka som vågar gå på djupet i brottningskampen mellan avguderiet och den sanne Guden som vill ge oss frid och det vi behöver. 

På talarlistan finns Martin Helgesson, Göran Landgren, Sara Lindholm, Lillebil Bjurnemark och bibelskolans lärare. Dessutom gör vi en bussutflykt till Malmö.  

Ladda ner program här

Välkommen att anmäla dig här

---

Summering av årets Pulsläger

Puls-lägret i augusti lämnade ingen oberörd. Lägret var noggrant planerat med en stor organisation för att både andliga och praktisk aktiviteter skulle kunna fungera. Över 220 deltagare var anmälda och dessutom kom flera dagsgäster.

Att dessa företrädesvis unga människor samlar in 93 000 kr i kollekt visar en sida av äkthet och tacksamhet som vi gläder oss över. 

En konfaledare berättare: 

"I slutet av helgen vecka 31 anlände ett taggat gäng fjolårskonfirmander och ledare till Strandhem för en veckas återträff och PULS-läger. Under en härlig vecka har vi fått umgås tillsammans, återuppleva känslan från förra sommarens läger och tillsammans fått växa i gemenskapen med varandra och med Gud. Det är härligt att se den tillväxt i mognad, både sett ur ett mänskligt och ett himmelskt perspektiv, som finns i konfirmandgänget. Det är härligt att se med vilken glädje de återvänder till gården där de redan skapat så många minnen. Efter hand som dagarna går droppar fler och fler människor in på gården. Tält reses, skyltar sätts upp, och stämningen stiger. Här är något stort på väg att hända. Årets höjdpunkt för många ungdomar, PULS, drar igång på onsdagen, och Strandhem fylls av liv och lovsång, Guds ord predikas och många händer knäpps i bön. Under ett förmiddagsmöte dånar i stora salen på Strandhem orden ”Jag har sökt att fatta Jesus – nu har Jesus gripit mig”. Det är fantastiskt att se hur många människor, ungdomar såväl som yngre och äldre vuxna, som sökt sig hit i jakt på något. Det är ännu mer fantastiskt att se hur så många också blir gripna och påverkade av den Jesus de kommit hit för i sitt sökande. Under temat ”Se människan” får vi lära oss att se på Jesus i livets alla situationer. Vi får lära oss att se varandra och ha omsorg om våra medmänniskor. Och vi får lära oss att emellanåt vända blicken inåt, rannsaka oss själva och se efter hur det ser ut i våra egna liv.
På Strandhem får man vänner för livet, men framför allt får man lära känna den vän som är livet självt – Jesus."

/Mattias Andersson

---

Med er hjälp händer fantastiska saker

Allt vi berättat om i detta utskick kan komma till stånd på grund av skänkta medel och ideella arbetsinsatser. Vi är djupt tacksamma för det och värderar varje insats och krona högt. Den verksamhet som kostar allra mest är bibelskolan. I takt med att den växer höjer vi inte lärarnas tjänster men samlar på oss nya kringutgifter. Vi ber därför om regelbundna gåvor från både privatpersoner, missionsföreningar och församlingar. 

PlusGiro: 36 98 24-8
BankGiro: 794-8110

Vi vill också hälsa er välkomna till höstens auktion 7 oktober

"Och Gud har makt att låta all nåd överflöda till er, så att ni alltid och under alla förhållanden har nog av allting och kan ge i överflöd till varje gott verk" 2 Kor 9:8

Varma hälsningar från Strandhem genom Daniel Engelbrekt