---

Våren på väg

Så här innan påsk kommer en kort uppdatering  om vad som händer på Strandhem. Ni är många som, på grund av att allt är nedstängt, inte kunnat besöka oss på länge. Åh, vad vi längtar efter dessa möten och vi hoppas snart få se er på riktigt igen, inte bara digitalt på en skärm.

Den verksamhet som kan bedrivas kämpar vi på med; Bibel &  Lärjungaskolan så klart liksom Missionsakademin, som emellanåt för sköta undervisningen digitalt. Vi har börjat utvärdera första året på akademien och kan se att det varit en lyckad satsning där eleverna uttrycker sin uppskattning för den undervisning som ges. Och nu har vi öppnat upp för anmälningar till nästa läsår 2021-2022. Sprid gärna detta till fler. Anmälningar till Bibel - & Lärjungaskolan har strömmat in och kursen är i det närmaste fulltecknad.

---

 Läger ?

Under påsklovet har vi haft två barnlägerdagar (29 resp. 30 mars). Barnen tyckte det var toppen, fast det var en lite regnig och blåsig dag. 

Det som också händer i påsk är att vi erbjuder påskmeny på påskafton (catering). (Tyvärr är det för sent att boka nu.)

Annars ser vi med glädje och förhoppning fram emot sommarens konfirmandläger. Det är ju en av höjdpunkterna under året att få välkomna 25 konfirmander med ledare och lärare till fyra veckors intensiv gemenskap och undervisning - veckor som blir livsavgörande för många ungdomar.

 

---

 

Arbetsdag och Volontärarbete

De flesta verksamheter är tyvärr pausade men det finns andra möjligheter för er att kunna hälsa på. Den 23 och 24 april planeras det för arbetsdagar. Det kommer bli uppfräschning utomhus, tvätta fönster, räfsa, och ev. målningsarbete. (Vi är tacksamma om ni meddelar i förväg att ni kommer.) Vi bjuder på fika och lunch som vi ska försöka servera på ett sittsäkert sätt.

Men det sker redan mycket arbete genom våra trogna volontärer - stort tack för era insatser. Det finns möjlighet för fler att engagera sig, antingen för en tillfällig insats eller återkommande arbetsuppgifter. Kontakta Tomas eller vaktmästare Mikael om du är intresserad av att hjälpa till på detta sätt.

---

Bokrean fortsätter i Bokhandeln

Välkomna att besöka och handla i den välsorterade Bokhandeln i källarlokalerna på Strandhem. BV förlag har laddat upp med många böcker.

Välkomna att fynda!

---

Ännu en vädjan

---

Vi vet inte vilken gång i ordningen som vi berättar om att det är ekonomiskt mycket tufft för Strandhem. Och samtidigt tror vi att ni vill veta, vi ser hur många redan har ett stort engagemang genom att ni ger mycket och regelbundet. Stort, stort TACK för det, utan det hade det varit ännu värre.

På styrelsemötet nyligen framlades årsbokslut för 2020, som visar att våra reserver har minskat kraftigt. Inledningen av 2021 är tyvärr i samma riktning, alltså att utgifterna är större än intäkterna. Trots att viss personal (främst kök och städ) permitteras och vi är mycket återhållsamma med utgifter tappar vi just nu mer än 200 Tkr per månad.

Därför vädjar vi igen till er som läser detta nyhetsbrev om hjälp. Alla gåvor tas tacksamt emot, små som stora. Det är mer än 500 personer som läser detta, tänk om vi kunde öka lite… (400 kr per månad)!

Nu närmar sig dels den tid när vi har brukat ha inkomstbringande loppis, som tyvärr inte kan genomföras, dels sommarperioden, som alltid är ekonomiskt utmanande. Be därför mycket för Strandhem, det är det viktigaste, men ge gärna också! Tack för era gåvor, Gud välsigne er!

 

PlusGiro: 36 98 24-8

BankGiro: 794-8110

Swishnummer för gåvor: 123 265 57 02

---

Påskens glädje mitt i det mörka

Mitt i denna mörka situation möts vi av påskens budskap om nåd och frälsning. Det ger oss hopp och påminner oss om att även när det ser som mörkast ut så är vi aldrig ensamma, Herren går med oss, har allt i sin hand och är själv garanten för att hans vilja sker. Det påminner oss om det ultimata beviset på uppoffring och oändlig kärlek, som Jesus visade när han led och dog för oss på korset.

"Herren är min styrka och min lovsång, han blev min frälsning.

Fröjderop om frälsning hörs i de rättfärdigas hyddor:

Herrens högra hand gör mäktiga ting!

Herrens högra hand upphöjer, Herrens högra hand gör mäktiga ting!" Ps 118:14-16

Strandhems styrelse / Tomas Nilsson

---