Kära Strandhemsvänner

Varma sommarhälsningar från oss på Strandhem. Just nu står vi inför sommarens stora satsningar med bland annat barnläger och Pulslägret och mycket annat som ni kan läsa mer om på strandhem.nu

---

Sommar och konfatid

Årets konfirmationsläger har just dragit igång med 26 konfirmander och 14 ledare. Trots att lägret bara har varit igång i drygt två dagar är stämningen väldigt god och vi har redan hunnit med undervisning om såväl dopet och trons fundament som Guds existens. Imorgon kommer konfirmanderna få börja bekanta sig med Luthers lilla katekes - vilket passar extra väl så här i jubileumstider. 

Vår förhoppning och bön är att gemenskapen ska få stärkas efter hand som dagarna går och att konfirmanderna ska få upptäcka det verkligt stora i att Gud gett sitt liv för dem. Var med oss i den bönen och be också att Gud ska beskydda vår konfirmationsgrupp från olyckor och sjukdom. 

Samtidigt som jag skriver detta tränger ljudet av lek upp från Stora salen, där konfirmander och ledare ägnar sig åt någon slags tävling. Med jämna mellanrum hör jag en nedräkning från tio, följt av ett stort jubel. Jag borde verkligen gå ner och delta själv.

/Simon Ek, lägerchef

---

Hur blir vår kristna tro relevant i vår familj och för våra barn?

Välkommen till föräldraseminarium genom diskussion tillsammans med Bodil Månsson från Ängelholm som är specialpedagog och fyrabarnsmamma med utflugna barn.

Måndag 10 juli kl. 10.30-12 på Strandhem

Barns tro på Gud kan vara härligt befriande men också svart-vit och svårsmält. De ställer ärliga och ofta svåra frågor. Som förälder kan det vara svårt att veta hur man kan samtala om den kristna tron med sina barn. Ibland känns Bibelns berättelser som sagor. Våra livspussel och omgivningens avståndstagande från kristen tro utmanar oss när vi önskar att våra barn ska få en trygg och frimodig relation till Jesus.

Detta seminarium riktar sig till alla föräldrar som vill ha stöd och delta i samtal kring dessa ämnen. Tidpunkten är förlagd till uppstarten av ett av sommarens barnläger men vänder sig till alla föräldrar och barnledare, oavsett om man har barn på läger eller inte. Seminariet är i stora salen i Strandhems huvudbyggnad och startar direkt efter barnlägrets inledning.

Seminariet är gratis men vi ser gärna att man anmäler intresse att komma, men det är inte nödvändigt med föranmälan. Man får gärna stanna kvar för att fortsätta samtalen och äta middag tillsammans kl 12 – (Anmälan)

 

---

Bibelskolan ser framåt

Med fokuserad blick tittade en elev mig i ögonen och sa: "Du kan inte ana hur detta år räddat mig från helt fel fokus i livet."

Med saknad och tacksamhet till Gud har ännu en bibelskoleklass lämnat Strandhem. Det är fantastiskt när unga människor som brottat sig blodiga mot vår tids bekräftelsebehov kan säga: "Nu har jag funnit vila i Jesus." 

Till hösten har vi utökat till 30 platser och har fortfarande några få platser lediga. Så välkommen att ansöka om plats till hösten!

Lars-Åke Nilsson som jobbat med bibelskolan sedan 1978 har nu gått i pension. Vi är djupt tacksamma för vad han fått betyda dessa år. Till hösten blir Daniel Lyckander ny lärare på bibelskolan. Daniel är teolog och har jobbat för Credo i Göteborg under ett antal år. Vi hälsar honom välkommen till Strandhem och hans familj till Skåne. 

/Daniel Engelbrekt, kursföreståndare

---

Utbyggnad i ena och andra ändan

När antalet gäster ökar sätts nya delar av verksamheten på prov. Ett konkret exempel är att vår sophantering kräver nya förutsättningar och därför fått ett eget hus. Det gamla soprummet blir nu till frysrum och en ny lastkaj ersätter det gamla varuintaget. Detta betyder väldigt mycket för kökspersonalens arbetsmiljö. Istället för att varje gång gå ner i källaren efter frys- och torrvaror kommer nu allt finnas på samma plan - enkelt att tillgå både vid varuleverans och vid matlagningen. Stort tack till hantverkare och alla volontärer som hjälpt till även vid denna byggnation.

---

Ge ditt bidrag till Strandhem

Vårt mål är Strandhem ska vara en mötesplats för människor och en mötesplats med Gud. Stora delar av vår verksamhet finansieras med gåvor och är beroende av frivilliga insatser.
Tillsammans blir det barnläger, konfirmationsläger, bibelskola och många fler saker som väldigt konkret gör skillnad i människors liv. Fortsätt att stödja oss med förbön och gåvor.

PlusGiro: 36 98 24-8
BankGiro: 794-8110

"Och Gud har makt att låta all nåd överflöda till er, så att ni alltid och under alla förhållanden har nog av allting och kan ge i överflöd till varje gott verk" 2 Kor 9:8