20 000 kronorsgåvan för att färdigställa

Det har gått bra och snabbt. Vi har fått uppmuntran och Gud har välsignat!

250 ungdomar hade precis lämnat Puls-Iägret när vi började riva Strandhems gamla logement i augusti 2014. Det var början på vår största satsning någonsin. Under hösten restes två nya hus som beräknas vara färdiga att tas i bruk 2015 när sommarens intensiva lägerverksamhet börjar. Generösa gåvogivare har investerat med framtida generationers Jesusmöten för ögonen och fyllt på kassan i takt med investeringarna. Närmare tio miljoner kronor har kommit in i form av gåvor, donerade fastigheter och privata lån.

Tack vare en mild vinter och bra samarbete påbörjades resningen av det tredje huset i februari 2015, flera månader före planerad tid!

Det är med tacksamhet och framåtanda som vi nu med full kraft går in för att fullföra projektet med att få alla tre husen klara. Men vi har en bit kvar till de budgeterade 17 miljonerna. Vi önskar att kommande års gåvomedel och intäkter ska understödja verksamhet som vill beröra många människor. Gåvor ska i minsta möjliga mån användas till att betala ränta till banker. För att varken förlora tid eller spilla onödiga pengar ber vi därför nu ännu en gång om gåvor, ideella arbetsinsatser och privata lån.

Alla gåvor, små som stor, är välkomna, precis som alla former av ideellt arbete.

 

20 000-kronorsgåvan

Lotteriet med massor av vinnare och en som dessutom får ta med nära och kära på en skön semestervecka på Bornholm.

Skänk 20 000 kr för att göra det möjligt att få det tredje huset klart och färdigställa byggprojektet! Din gåva bidrar också till att onödiga räntekostnader kan undvikas i framtiden. För varje skänkta 20 000 kronor får man en lott och tävlar om en vecka i sommarhus i Snogebæk, Bækkely, på Bornholm. Den största vinsten delar alla gåvogivare med tusentals människor som vi hoppas ska få möta Jesus genom Strandhem i framtiden.

Gåvan sätts in på Missionsgården Strandhems BankGiro 794-8110  och märks med: ”20 000 kronorsgåvan”. Tävlingen pågår fram till Strandhems årsmöte i Olofström 9 maj då lottdragning sker.

 

Se bilder och läs vår folder om färdigställandet och 20 000-kronorsgåvan

 

Fler sätt att skänka pengar

Under byggnationen har vi sett många kreativa sätt att skänka pengar. Runt om i landet har enskilda och missionsföreningar ordnat insamlingslopp, arrangerat auktioner, samlat kollekter och undanbett sig gåvor vid födelsedagar för att istället rikta gåvorna till Strandhem.

Istället för att ge barn och barnbarn ett onödigt överflöd av prylar kan man köpa Strandhems presentkort. När kortet överräcks till barnet visar man att man varit med att möjliggöra deras framtida läger och uppbyggnad av en plats där de kan få möta Jesus. Samtidigt sätter man in 1000 kr till Strandhems bygge.

Tips om man vill skänka större belopp:

Strandhem är allmännyttig ideell förening och beskattas därmed inte för kapitalinkomster, till exempel utdelningar och kapitalvinster.

– Du som driver ditt företag som aktiebolag kan överlåta rätten till din aktieutdelning till Strandhem. På så sätt ökar gåvans värde med 20% jämfört med om du själv först tar utdelning för att sedan skänka den.

– Du som äger fonder som har ökat mycket i värde kan skänka dessa till Strandhem. Genom att skänka fonderna, i stället för att sälja dem och skänka pengarna, ökar gåvans värde med 30% av vinsten på fonderna.

– Du som äger en fastighet som kan avyttras med vinst kan med fördel skänka eller sälja fastigheten till Strandhem. Gåvans värde ökar med 22-27% av vinsten jämfört med om du själv först säljer fastigheten och skänker pengarna.

Kontakta gårdsföreståndare Tomas Nilsson (0435-500 77) för råd om hur du kan skänka pengar på ett smart sätt eller funderar på att skriva in Strandhem i ditt testamente.

Kontakta oss

Email: info@strandhem.nu

Tel: 0435-500 77

Address:
Missionsgården Strandhem
Smålandsvägen 48
SE-286 35 Örkelljunga

Ingen fika utan kakor! Denna hemsida använder cookies.