Vill du stödja verksamheten?

En framtidsinriktad lekmannaverksamhet med värme och tillhörighet

Strandhem är en ideell förening med en stark vision om att få vara en mötesplats för människor och en missionsgård där man kan få möta Jesus i alla åldrar. Verksamhetens fokus ligger på barn och ungdomar.

Verksamheten bärs av anställda men framför allt av många ideellt engagerade människor. Det är en verksamhet som genom året visat sig ha haft avgörande betydelse i många barns, ungas och vuxnas liv. Som gäst ska man få ta emot och den som kommer hit för att ge till andra har ofta upplevt att de fått dubbelt tillbaka.

Ge, så ska ni få. Ett gott mått, packat, skakat och rågat, ska ni få i er famn. Luk 6:38

Därför välkomnar vi alla er som vill bidra till en meningsfull verksamhet. Vi behöver: barnledare till läger, vaktmästare, städare, själavårdare, värdar vid fester, diskare, musiker, programansvariga och mycket mer.

En stor del av Strandhems omsättning är baserat på att människor skänker pengar till verksamheten. De som har möjlighet bidrar för att de som saknar ekonomiska resurser inte ska behöva stå utanför verksamheten.

Vi är tacksamma för både små och stora gåvor

PlusGiro: 36 98 24-8
BankGiro: 794-8110

 

 

Under byggnationen har vi sett många kreativa sätt att skänka pengar. Runt om landet har enskilda och missionsföreningar ordnat insamlingslopp, arrangerat auktioner, samlat kollekter och undanbett sig gåvor vid födelsedagar för att istället rikta gåvorna till Strandhem.

PresentkortIMG_0043

Istället för att ge barn och barnbarn ett onödigt överflöd av prylar kan man köpa Strandhems presentkort. När kortet överräcks till barnet visar man att man varit med att möjliggöra deras framtida läger och uppbyggnad av en plats där de kan få möta Jesus. Samtidigt sätter man in 1000 kr till Strandhems bygge.

Tips om man vill skänka större belopp

Strandhem är allmännyttig ideell förening och beskattas därmed inte för kapitalinkomster, till exempel utdelningar och kapitalvinster.

– Du som driver ditt företag som aktiebolag kan överlåta rätten till din aktieutdelning till Strandhem. På så sätt ökar gåvans värde med 20% jämfört med om du själv först tar utdelning för att sedan skänka den.

– Du som äger fonder som har ökat mycket i värde kan skänka dessa till Strandhem. Genom att skänka fonderna, i stället för att sälja dem och skänka pengarna, ökar gåvans värde med 30% av vinsten på fonderna.

– Du som äger en fastighet som kan avyttras med vinst kan med fördel skänka eller sälja fastigheten till Strandhem. Gåvans värde ökar med 22-27% av vinsten jämfört med om du själv först säljer fastigheten och skänker pengarna.

Kontakta gårdsföreståndare Tomas Nilsson (0435-500 77) för råd om hur du kan skänka pengar på ett smart sätt eller funderar på att skriva in Strandhem i ditt testamente.